Triple-chocolate-chip cookies

Triple chocolate chip cookies

Når jeg ikke strikker, bager eller hygger om mine høns og hunde – ja så arbejder jeg jo som sygeplejerske. Der er rigtig mange af mine kolleger der laver lækre kager og småkager, og det er sådan at det er god skik, hvis man har en smækker kage med at man også liiiige tager en opskrift med så vi andre kan prøve kræfter med den.

Det er sådan en opskrift denne her er, min søde kollega Ulla er kanon til at bage, denne opskrift er med mine egne små ændringer. Hvilket er flere slags chokolade så prøv endelig med dine egne små tweeks! :)

Triple-Chocolate-chip cookies som vor       Lille Mormor lavede dem

Ca:20-25 stk. (store cookies)

  • 5 dl mel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl brun farin
  • 1,5 tsk vanillesuker
  • 250 g blødt smør
  • 2 æg
  • ca.200 g chokolade i mørk, lys og hvid. Jeg brugte bare det der var på tilbud i Bilka.

Sådan her griber du det an:

Alle tørre ingredienser blandes sammen i en skål (dog med undtagelse af SUKKER og BRUN FARIN) 

Tag en stor skål (hele massen skal heri til sidst)

De to slags sukker blandes sammen i den store skål og røres sammen med smør til massen er lys og let.

Æggene piskes let sammen og røres i sukker/smør blandingen.

Cookies

Sådan skal massen ca. se ud når æggene er puttet i :) Sådan kan det også spises, jeg lever livet farligt og er ligeglad med salmonella – det går jeg ud fra mine høner lader være med at have ;) Og så bilder jeg mig ind at mit sygeplejerske immunforsvar kan sparke salmonellas røv hvis jeg skulle få en snert ;)

Melen vendes herefter i.

Chokoladen hakkes meget groft (brug en brødkniv, så er det nemmere) eller knuses og vendes i.

Så nu tager det fart, nu bliver det godt! Man kan fornemme at det er nu der sker store og vigtige ting nu chokoladen kommer ind i billedet!

Så nu tager det fart, nu bliver det godt! Man kan fornemme at det er nu der sker store og vigtige ting nu chokoladen kommer ind i billedet!

Dejen afsættes med en spiseske på bagepapir, her kan man trykke dem lidt så det bliver som man vil. Mine var 1 cm høje og ca. 5 cm i diameter. De blev nogle store basser :)

Inden bagningen - mmm

Inden bagningen – mmm

Småkagerne bages ved 185 grader i 9-11 min. De køles herefter af på en rist.

Efter bagningen endnu mere MMM!

Efter bagningen endnu mere MMM!

Og så siger Mads at jeg ikke har noget at bruge alle mine gamle kagedåser til! HA!

Deeeet tror jeg så nok lige jeg har! Et styks kagedåse i fud brug, nå Mads - hvad siger du så!? Så skal jeg da vidst ud og have nogle flere ;) he he

Deeeet tror jeg så nok lige jeg har! Et styks kagedåse i fud brug, nå Mads – hvad siger du så!? Så skal jeg da vidst ud og have nogle flere ;) he he

Cookierne er totalt mops-godkendt!

Cookierne er totalt mops-godkendt!

 

 

  1. Mette Christina König

    Årh, mums! Dem kunne jeg godt sætte tænderne i lige nu :-D

    januar 22nd, 2014 // Reply
    • Lille mormor

      De er dælme også gode kan jeg godt sige dig ;) Og meget nemme, så man kan roligt lave en Robinson og “Sæt igang!” He he :)

      januar 22nd, 2014 // Reply
  2. Maria

    hvor længe kan de holde sig i kagedåse..?

    august 6th, 2014 // Reply
    • Lille mormor

      De kan holde sig i en måneds tid, hvis I kan lade dem være så længe, derefter har jeg erfaring for at de bliver bløde, selv i mine gamle kagedåser der næsten skal brækkes op ;)

      august 21st, 2014 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer