Svensk pølseret – en reste klassiker

Svensk pølseret

Hjemme ved os er svensk pølseret en “Go-To” ret, dvs. at det er en ret jeg laver når jeg en gang imellem får lavet lige rigeligt med kartofler, for retten er så vanvittigt nem, men den smager dejligt og er elsket af både store som små.

Jeg synes det væsentlige for at svensk pølseret smager rigtig godt og ikke bare er en “skralderet” er at man gør sig selv den tjeneste at købe nogle gode råvarer, nogle gode pølser og gode kartfoler der ikke meler og sidst men ikke mindst at den smule fløde der skal i er ordentlig og rigtig piskefløde – det er ikke ret meget og ærligt talt, så orker man ikke at spise ligeså meget af retten med 38% fløde i som hvis det var kaffefløde – så man skal ikke være ræd for de ekstra sidedeller, for man kan ikke spise nær så meget med de rigtige råvarer.

Men nu til det, svensk pølseret mmm.

Svensk pølseret

som vor lille mormor lavede den

Ingredienser:

Til 4-6 pers. alt efter deres appetit (vi har til to dage herhjemme når nedenstående følges)

  • 1 kg kogte kartofler
  • 10 wienerpølser ( jeg kan rigtig godt lide at bruge både røde og brune pølser, det giver et fint spil som særligt de små i familien holder af)
  • 2 zittauerløg
  • 10 g smør
  • 1 spsk Paprika
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk sød ketchup eks fra Urtekram – kan sagtens udelades, men giver noget sødme til retten der kan blive let syrlig pga. tomatpureen
  • 2 dl skummetmælk
  • 1⁄2 dl Piskefløde 38%
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan her griber du det an: 

Skær kartofler og pølser (ca.2 cm tykkelse) i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent i en gryde og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser. Lad retten simre i ca. 10 min. eller til retten er godt varm. Pynt evt, med purløg eller forårsløg (jeg brugte lige persille det var det vi havde). Pas på ikke at tæske derudaf med hård varme, for så sprækker pølserne og ser trælse ud.

Jeg synes det er lækkert med lidt farve og hygge grønt til og ærter er perfekte – Eva er nemlig f og med en lille pilfinger, så er de bare super!

 

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer