Strik, strik, strik – sokker i ét væk!

strikkesokker

Min ynglings beskæftigelse når jeg går lidt død i svære projekter og hækling. Er striksokker.

Det er et slappe-af-projekt, hvor jeg kan sætte hovedet på “pause” eller “automatpilot”. Man kan sidde og strikke og nyde en god film eller tv-serie, det er en af de ting som jeg ikke skal tænke så meget over…

Jeg har en strikkeopskrift som jeg bruger hver gang, den ligger også her på bloggen – du kan se den HER

De opskrifter jeg bruger igen og igen laminerer jeg, fordi at så kan de tåle lede ture ned i min strikkekuffert :)

De opskrifter jeg bruger igen og igen laminerer jeg, fordi at så kan de tåle lede ture ned i min strikkekuffert :)

Og et eller andet sted så er det fjollet at jeg ikke kommer igang med nogle andre sokker eller udfordrer mig selv ved at skrue sværhedsgraden op. Men altså, sokker er jo sådan lidt mit “safe-place” det jeg kan lave for hyggens skyld. Men hvis nu jeg skulle igang med mere udfordrende sokker (og det skal jeg), så ville jeg da lige tage et ekstra kig på dem her. Jeg har lagt links til opskrifterne under billederne. Hvis du nu også sidder og får sokkekriller i strikkepindende ;)

Se opskriften til dem HER Jeg ville så gerne lave nogen i mønster, men ærlig talt, jeg knokler stadig med ikke at komme til at lave hul når jeg starter på kilen....

Se opskriften til dem HER
Jeg ville så gerne lave nogen i mønster, men ærlig talt, jeg knokler stadig med ikke at komme til at lave hul når jeg starter på kilen….

Dem her er jeg bare helt vild med, og så skal man vidst endda kun skifte imellem to slags garn, det er da blæret det tror jeg faktisk godt jeg ville kunne fide ud af, at mønsteret så er vanvittigt, deeeet må man jo så tage som det kommer ;) Se opskriften HER

Dem her er jeg bare helt vild med, og så skal man vidst endda kun skifte imellem to slags garn, det er da blæret det tror jeg faktisk godt jeg ville kunne fide ud af, at mønsteret så er vanvittigt, deeeet må man jo så tage som det kommer ;)
Se opskriften HER

Det her er bare et super fedt mønster, jeg synes det ser rigtig blæret ud og kunne være nogle gode "futsko" derhjemme :) Se opskriften på dem HER

Det her er bare et super fedt mønster, jeg synes det ser rigtig blæret ud og kunne være nogle gode “futsko” derhjemme :)
Se opskriften på dem HER

Dem her er bare så fede, altså hvem gad ikke at kunne lave dyr eller lignende i deres strik, jeg vil i hvert fald gerne og inden det er jul igen, så skal jeg simpelthen have lavet dem her. De er alt for fede!!!! Se opskriften på dem HER

Dem her er bare så fede, altså hvem gad ikke at kunne lave dyr eller lignende i deres strik, jeg vil i hvert fald gerne og inden det er jul igen, så skal jeg simpelthen have lavet dem her. De er alt for fede!!!!
Se opskriften på dem HER

Dem her er jeg også nødt til at prøve og få lavet, jeg er helt vild for at få lavet lidt til de småfolk der lige så stille begynder at komme omkring mig. Har du også nogen du strikker til, så kan du finde opskriften HER

Dem her er jeg også nødt til at prøve og få lavet, jeg er helt vild for at få lavet lidt til de småfolk der lige så stille begynder at komme omkring mig. Har du også nogen du strikker til, så kan du finde opskriften HER

 

 

 

 

 1. Helene

  Hej Tine,
  Jeg kan sagtens genkende din strikke-strømpe-afhængighed der, jeg lider nemlig af den samme ;) Jeg strikker dem dog efter two-at-a-time-princippet, for så bliver begge strømper ens, og det er meget nemmere at lave mønster :) DET kan anbefales!
  -Helene

  februar 1st, 2014 // Reply
  • Lille mormor

   two-at-a-time uha det lyder farlig fint er det så på en rundpind??? Hvordan griber man det an? Det kunne være det var næste skridt i udviklingen ;)

   februar 2nd, 2014 // Reply
   • Helene

    Ja, det er på rundpind (jeg plejer faktisk at bruge to kortere rundpinde frem for én lang), og så deler man garnet op i to og strikker begge strømper samtidig – der er masser af guides på nettet, og der er også skrevet masser af bøger om det. Det er rigtig, rigtig smart, fordi det lige pludselig er meget nemmere at overskue komplekse mønstre og flere farver fordi man ikke skal styre 700 pinde :)

    februar 2nd, 2014 // Reply
    • Lille mormor

     Uhhh, det lyder virkelig interessant, det skal jeg helt sikkert have prøvet med et par sokker!!! Genialt!!! Tak for tippet :)

     februar 3rd, 2014 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer