Smækker lækker forår

20130508-075231.jpg

Jeg har nydt de dage vi har haft med dejlig sol og muligheder for at komme i haven.

Jeg har rigtig fået ordnet nogle ting, som jeg længe har gået og tænkt på jeg bare skulle have lavet og sat i værk. Blandt andet har jeg fået malet et par hegn, som jeg egentlig havde troet var nødt til at blive udskiftet men som så har fået nyt liv med en klat olie, ihhh hvor var det dejligt. Jeg har fået ordnet blomster, kartofler og haft store havedrømme! Jeg har lavet en lille billedkavalkade med hvad jeg har foretaget mig, måske det kan give inspiration til arbejde i jeres haver – for det er en lise for sjælen, at hygge i sin have.

Ihh hvor jeg elsker mit drivhus. Nu kan jeg endelig begynde at komme ud i det og benytte mig af det - skønt! Hvis I lægger mærke til hegnet i baggrunden, så er det lige før I kan fornemme at det trænger til noget hjælp...

Ihh hvor jeg elsker mit drivhus. Nu kan jeg endelig begynde at komme ud i det og benytte mig af det – skønt! Hvis I lægger mærke til hegnet i baggrunden, så er det lige før I kan fornemme at det trænger til noget hjælp…

Jeg elsker min iPad, den kommer faktisk også med i haven, for så kan jeg lytte til mine ynglings programmer mens jeg får noget for hånden :)

Jeg elsker min iPad, den kommer faktisk også med i haven, for så kan jeg lytte til mine ynglings programmer mens jeg får noget for hånden :) Læg igen mærke til hegnet i baggrunden

Endelig har jeg fået ananas jordbær, jeg ville gerne have haft dem sidste år, men der var de udsolgt næsten før jeg fik ideen om at købe dem selv. Jeg er meget spændt på hvordan de smager, og om de er til at få til at gro, men fine det er de i hvert fald.

Endelig har jeg fået ananas jordbær, jeg ville gerne have haft dem sidste år, men der var de udsolgt næsten før jeg fik ideen om at købe dem selv. Jeg er meget spændt på hvordan de smager, og om de er til at få til at gro, men fine det er de i hvert fald.

Her er jeg ved at gøre klar til at mine opstammede lavendler kan komme i krukker. Spanden ved siden af er fyldt med hestemøg, for der skal noget krudt til de blomster!

Her er jeg ved at gøre klar til at mine opstammede lavendler kan komme i krukker. Spanden ved siden af er fyldt med hestemøg, for der skal noget krudt til de blomster!

Jeg smider nøødigt noget væk, især ikke noget jeg måske, eventuelt kan bruge i min have, og se nu bare hvordan potterne til de hyacinter jeg plantede sidste år, sådanlige kan hjælpe som dræn i min kartoffel spand.

Jeg smider nøødigt noget væk, især ikke noget jeg måske, eventuelt kan bruge i min have, og se nu bare hvordan potterne til de hyacinter jeg plantede sidste år, sådanlige kan hjælpe som dræn i min kartoffel spand.

Så har jeg fået sat mine kartofer. Jeg har lagt hønsenes gamle sovehalm oveni, både fordi at jeg håber det kan holde på fugten og varmen, men også fordi at der er lidt tis og møg imellem som kan vandes ned i jorden. Derudover er der fyldt en del hønsemøg i bunden af murerbaljen.

Så har jeg fået sat mine kartofer. Jeg har lagt hønsenes gamle sovehalm oveni, både fordi at jeg håber det kan holde på fugten og varmen, men også fordi at der er lidt tis og møg imellem som kan vandes ned i jorden. Derudover er der fyldt en del hønsemøg i bunden af murerbaljen.

Jeg er så træt af denne stub, først og fremmest så står den i vejen for min køkkenhave, og den er bare ikke til at få op. Hvis der er nogen af jer der har en god ide til at få den væk - så skriv det endelig i kommentarfeltet!

Jeg er så træt af denne stub, først og fremmest så står den i vejen for min køkkenhave, og den er bare ikke til at få op. Hvis der er nogen af jer der har en god ide til at få den væk – så skriv det endelig i kommentarfeltet!

En af årsagerne til at rødderne var umulige at have med at gøre, viste sig at være fordi der i tidernes morgen var lagt  en cirkel om træet...

En af årsagerne til at rødderne var umulige at have med at gøre, viste sig at være fordi der i tidernes morgen var lagt en cirkel af murersten rundt om træet…

Vores gamle sandkasse er blevet til en plantekasse istedet. Jeg havde egentlig fået lovning på  to store plantekasser men er nu nået frem til at jeg hellere vil fræse hele plænen ved drivhuset og anlægge en køkkenhave i hele stykket.

Vores gamle sandkasse er blevet til en plantekasse istedet. Jeg havde egentlig fået lovning på to store plantekasser men er nu nået frem til at jeg hellere vil fræse hele plænen ved drivhuset og anlægge en køkkenhave i hele stykket.

I disse fem krukker har jeg startet mine georginer. Jeg håber at de kan komme op heri og så stå og pynte helt fantastisk på terrassen herefter.

I disse fem krukker har jeg startet mine georginer. Jeg håber at de kan komme op heri og så stå og pynte helt fantastisk på terrassen herefter.

Her er en lille spire ved at finde vej op, jeg håber virkelig meget på store smukke blomster.

Her er en lille spire ved at finde vej op, jeg håber virkelig meget på store smukke blomster.

Mine pineberry planter er sat i en aflang murerbalje, de er startet inde i drivhuset og nu flyttet udenfor.

Mine pineberry planter er sat i en aflang murerbalje, de er startet inde i drivhuset og nu flyttet udenfor.

Jeg har også fået sået til agurker, der er allerede nu kimplanter og jeg satser på at de kan nå at komme godt med selvom jeg er kommet lidt senere igang end håbet.

Jeg har også fået sået til agurker, der er allerede nu kimplanter og jeg satser på at de kan nå at komme godt med selvom jeg er kommet lidt senere igang end håbet.

Tomatplanterne trives og bliver større og tykkere for hver dag

Tomatplanterne trives og bliver større og tykkere for hver dag

Der er endda kommet blomst på nogen af dem

Der er endda kommet blomst på nogen af dem

Det er å dette stykke af plænen at jeg ville have fjernet alt græsset og have anlagt min køkkenhave. Jeg skal bare lige have fundet ud af hvordan man gør det smartest

Det er å dette stykke af plænen at jeg ville have fjernet alt græsset og have anlagt min køkkenhave. Jeg skal bare lige have fundet ud af hvordan man gør det smartest

Jeg har fået sat blomster i krukker og så er mine fine tulipaner ved at få blomster på, de er bare så fine!!! Jeg regner med at skulle have sat flere løg i efteråret så jeg kan få tulipaner rundt om hele drivhuset

Jeg har fået sat blomster i krukker og så er mine fine tulipaner ved at få blomster på, de er bare så fine!!! Jeg regner med at skulle have sat flere løg i efteråret så jeg kan få tulipaner rundt om hele drivhuset

Der er lidt forskellige farver, personligt er jeg vild med den mørke lilla

Der er lidt forskellige farver, personligt er jeg vild med den mørke lilla – hunden til højre i billedet er mit lille feriebarn

Mit lille feriebarn Freya, hun er mine svigerforældres ni år gamle labrador, som bare er så nem, sød og hyggelig, så vi skiftes i familien til at passe hende når de skal ud at rejse, og nu blev det endelig vores tur  hun er så hyggelig at have på besøg :)

Mit lille feriebarn Freya, hun er mine svigerforældres ni år gamle labrador, som bare er så nem, sød og hyggelig, så vi skiftes i familien til at passe hende når de skal ud at rejse, og nu blev det endelig vores tur hun er så hyggelig at have på besøg :)

Jordbærplanterne er ved at tage til - jeg er spændt på hvor mange bær det kan blive til i år

Jordbærplanterne er ved at tage til – jeg er spændt på hvor mange bær det kan blive til i år

Der er også kommet godt gang i hvidløgene, dem er jeg også meget spændt på

Der er også kommet godt gang i hvidløgene, dem er jeg også meget spændt på

Min ribsbusk er også begyndt at skyde, sidste år var der jeg fik den og der kom der ikke mange ribs, men jeg håber at der i år kommer rigtig godt gang i den.

Min ribsbusk er også begyndt at skyde, sidste år var der jeg fik den og der kom der ikke mange ribs, men jeg håber at der i år kommer rigtig godt gang i den.

I haven har jeg altid tilskuere, er det ikke hundende så er det hønsene ;)

I haven har jeg altid tilskuere, er det ikke hundende så er det hønsene ;)

En af de ting jeg har gået længe og gerne ville have klaret var dette hegn, her har jeg endelig fået givet det olie og farve.

En af de ting jeg har gået længe og gerne ville have klaret var dette hegn, her har jeg endelig fået givet det olie og farve.

Det er dit svært at se, men det trængte virkeligt!

Det er dit svært at se, men det trængte virkeligt!

Det er hvad jeg har fået tiden til at gå med de seneste dage. Jeg håber på mere sol og have hygge :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer