Så legede vi at jeg havde fri!

20130227-112258.jpg

Det er min ynglings leg! Den leger jeg hver gang jeg har et skift til nattevagt, for der har man fri i største parten af den dag op til vagten – men man skal jo trods alt på arbejde, men det er laaaaaangt ude i fremtiden og det giver jo helt frie hænder sådan en dag!

Min legefridag kommer idag til at gå med at jeg skal have fundet ud af om mit “Projekt genplant hyacint” kan lade sig gøre. Meget spædende må jeg nok sige! Jeg har nemlig siden man kunne købe de små knolde, købt mig fattig i mit vilde forsøg på at hive og slide foråret ind i min stue (se her). Og som jeg har sagt et par gange før, så er hyacinten simpelthen en ynglings blomst i mit hjem, fordi A: den dufter himmelsk, B:Den er lidt stor og voldsom, C:Og alligevel simpel, sidst men ikke mindst D: Den finder sig i at blive puttet i ALLE slags potter. Den er bare en rigtig lille surviver, og derfor synes jeg det kunne være hammerfedt hvis mine inde hyacinter kun omtransformeres til næste år at være ude hyacinter og så berige mit forår på den måde :)

Så ligger de bare her og venter de små pus, jeg har sendt dem ud i drivhuset fordi jeg forestiller mig at det kan have en betydning – men jeg aner det reelt ikke.

Camilla Plum har engang sagt (jeg kan simpelthen ikke huske hvor eller hvornår) at hun gemmer sine løg og så sætter dem rundt om i haven og så nyder de lidt pjuskede hyacinter der kommer ud af sådan en udplantning, og jeg håber at gøre hende kunsten efter, men hvornår og hvordan? Jeg har ledt og ledt i hendes havebøger, men nej. Jeg har kigget lidt rundt på nettet og der er ikke nogen bred enighed om det er hverken galt eller genialt at genbruge sine hyacinter, men uanset hvad så vil jeg forsøge at lave en lille forårs krukke med “genbrugs blomster” og så sætte resten ud i hækken, så at sige, og se om ikke de skulle få lyst til at prøve at komme frem næste år. Jeg læste lidt her og her mener man altså godt at det skulle kunne lade sig gøre. Så nu prøver jeg! Et eller andet skal man jo bruge sådan en legefridag på ;)

Og krukkerne de står bare og venter på at blive fyldt med planter! Ihhh hvor jeg glæder mig!

Derudover har jeg skumle planer for noget oprydning og udrydning i mit køkken, for jeg har en tendens til at købe alt hvor tanken “Ej, den er fin gad vide hvad det er” melder sig hos mig, og det kunne jo godt være at noget af det fine er gået af nogle af tingene, så nu skal det være.

Og ellers har jeg planer for bare at kigge ud af vinduerne og drømme mig frem til at jeg snart (lige om lidt, lige om lidt!) kan komme igang ude i min dejlige have! Måske jeg kunne overveje at bruge min lege fridag på at rydde ud i det minefelt det er blevet af hundebæer mens sneen var her… Hmm, måske det mere er en opgave for min kæreste?

God onsdag til jer derude!

 1. bejste

  Hej Tine hvor er det dejlig du har begyndt lille mormor jeg glæde meg hver gang du skriver noget det er som om du ikke er så langt væk når jeg kan følge lidt med i hvad du går og laver . knus bedste.

  marts 13th, 2013 // Reply
  • Lille mormor

   Det er jeg glad for at du synes Bedste – jeg synes også det er hyggeligt at vide at du sidder på den anden side af skærmen :)

   marts 13th, 2013 // Reply
 2. Nina

  Hej Tine.
  Faldt tilfældigt over din lille meget fine blog her. Og hvor er det skøn! :-)
  Jeg er med på vognen ang. projektet at “genplante hyacinter” og har, ligesom dig, mange fine liggende klar til at blive plantet ud igen. Ved nu ej heller om det lykkedes, men tænker at det er værd at forsøge. Jeg får dem nok i jorden snart ( har et lille kolonihavehus med min kæreste ) og når sæsonen starter er vi at finde derude. Det er nemlig første sæson så der er spænding og store forventninger! :-)

  Vh

  Nina

  februar 16th, 2014 // Reply
  • Lille mormor

   Tak for dine søde ord :) Og åh ja, have forventninger er det bedst! Jeg glæder mig også til at komme igang med min i år. Mine hyacinter der blev plantet ud gav nogle lidt sløje blomster, stort set ingen faktisk, det var lidt øv. Men forhåbentlig har du meget mere held med dem. Jeg satser på at mine har samlet krafter til det nye år :)

   februar 17th, 2014 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer