Rosinboller – lun eftermiddags favorit

Rosinboller

Min lille pige elsker at spise boller om eftermiddagen, selvom jeg er startet på arbejde er det heldigvis noget hun gør tit, for vi har jordens dejligste og sødeste dagplejemor, som sørger for at arvingerne får alt det hjemmebag de kan tygge sig igennem.

Det har inspireret mig til, at bage noget mere, når jeg har Eva hjemme ved mig. For hun ELSKER virkelig boller helt friske fra ovnen, og helt ærligt, hvem gør ikke det?

Jeg fandt min gode gamle opskrift frem på standard boller, gode hvide brød, uden noget figum-dik. Men jeg synes nu alligevel at det kan være lækkert med lidt hokus pokus og derfor fik de en omgang rosiner denne gang.

Måske du også går og har et ønske om at få bagt lid i eftermiddag? Slå dejen op og kom igang ;)

Mormors allerbedste rosinboller

Ingredienser 15-20 boller

3 dl mælk
40 g gær
60 g sukker
½ dl olie
5 g salt
2 æg
650-700 g mel
300 g rosiner (jeg elsker MANGE rosiner – så mindre kan snildt gøre det)
 
Sådan her griber du det an:

Lun mælken og opløs gæren heri og bland med resten af ingredienser, UNDTAGEN mel.
Når du har en ensformig masse og sukkeret er opløst, blandes melen og rosinerne og kommes i dejen som æltes til den er glat. Det er en våd dej og du må forvente at den skal rulles af fingrene. Stil dejen et lunt sted i 20 min.

Nu har dejen stået de 20 min, så skal luften slås ud af dejen og den skal atter hvile i 20 min.

Nu æltes dejen til en lang pølse, og bollerne skæres ud ca.15-20 stk. så bliver de som en god bagerboller i størrelsen. Form til boller og sæt på bradepande med bagepapir.

Skal nu hæve i 45-50 min.

Inden de kommer i ovnen (200 grader i 12 min. 250 grader 10 min) skal de pensles med vand, bager man på 250 grader, kan man hvis de er for brune give dem lidt vand når de kommer ud igen, så får de en fin blød overflade.

Personligt kan jeg bedst lide en let lysebrun bolle,og jeg bager derfor på lavere grader (200 grader) i lidt flere minutter – 12 min.
Velbekomme! Husk smør!
  1. Eva

    Den opskrift må prøves. Vi elsker også rosinboller!

    november 28th, 2015 // Reply
    • Lille mormor

      Nu har jeg spist nogle stykker og de er altså slet ikk så ring’ endda;)

      november 28th, 2015 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer