Lille mormor – hvem er hun?

 

Her er lillemormor

Lillemormor, er faktisk ikke helt mormor

Ja, hvem er hun egentlig?

Først og fremmest, hedder jeg i virkeligheden Tine, så er jeg en ung kvinde (man er vel ikke pige mere som 28 årig???) som har stor hang til nostalgi, gammeldags mad, “gør-det-selv” og til at strikke og hækle. Jeg bor sammen med min søde mand, Mads, som har hang til mad og hans egen webshop; makeitstick.dk. Sammen har vi nok verdens dejligste barn – nemlig lille Eva som blev født juleaften 2014 – hun har timing den hvalp ;)

Derudover bor jeg sammen med to mopshunde eller mopper, som hedder Disney og Noma, de er et par rigtige snorkfrøkener, med hang til hygge! De to er et par rigtige mormor hunde, for de elsker at sove, spise og gider faktisk ikke alt for meget motion, et par hygge koner lige efter min smag!

Jeg er uddannet sygeplejerske og arbejder på en rigtig spændende og til tider hæsblæsende akutmodtagelse i Region Midt. Det at jeg har et arbejde, som kræver rigtig meget både fysisk og psykisk, er nok en af årsagerne til at mine fritids interesser er af en lidt mere afdæmpet karakter.

Men det med at skrive om mine interesser og dele det med verden, er temmelig nyt for mig, både at gøre – men også at have lyst til. Jeg tog mig selv i at labbe andre bloggeres arbejde i mig, og virkelig nyde at se hvad andre går og nørkler med, både med mad, have og håndarbejde! Som jeg tidligere har beskrevet, så bliver folk så overraskede når jeg fortæller om de her ting, som jeg vitterligt elsker og går rigtig meget op i. Jeg håber at kunne inspirere andre som jeg selv er blevet inspireret og håber lidt at min blog, kan være en af de ting, der hjælper noget godt gammeldags Danmark hjem i de forskellige små hjem hvor I sidder og læser og måske får lyst til at tage noget af det op jeg skriver lidt om.

Mine interesser er blevet “nurset” af de vidunderlige kvinder der er omkring mig.

Min helt egen mormor

Først og fremmest er der min egen ægte mormor. Hun har det meste af min barndom ageret som min børnehave og mit fritidshjem. Hos hende har jeg lært rigtig meget om at strikke, bage, sy og være i haven (omend lidt modvilligt dengang). Min mormor var alt hvad en mormor skal være; ikke så høj, lidt rund og dejlig blød, med en sød duft af parfume om sig og med grålig/hvidt permanentet hår, min mormor kunne bare alt det hygge som man forventer sig af en mormor! Hun er også grunden til at jeg stadig som voksen betegner mudder som mudderpladder, “Uha din bette gris, kan du nu få nallerne op af det mudderpladder – uf noget grat!” . Når jeg ser min mormor for mig, sidder hun altid med strikketøjet, hun har strikket alt! Jeg havde de bedst klædte dukker, altid varme strømper og flotte trøjer i strålende farver. Hendes tålmodighed var stor når jeg skulle lære det og jeg tror det er hendes hårde arbejde der gjorde, at da jeg endelig i starten af 20′erne var klar til at strikke for alvor, havde virkelig nemt ved at lære det. Min mormor er ikke blandt os mere, men jeg tænker tit på hende, faktisk hver gang jeg sidder og nørkler med mit håndarbejde eller makker i haven, for hun er en af de største indflydelser på min hang til disse ting og så har jeg arvet alle hendes håndarbejdsting som dufter lidt af mormor hver gang man finder dem frem – det er bare så dejligt!

Min bedste Bedste

Som egentlig er min farmor, men hun nedlagde veto mod dette prædikat, da farmoren altid er den hidsige i gamle danske film; “Og det vil a’ æ være!’”.. Og sådan blev det så! Min bedstemor er virkelig en slider! Hun kommer fra Thy, og det er sikkert derfor hun går på alting med krum hals, det  til trods for at hun idag har diskusprolaps fordelt over hele ryggen, så bager hun selv sine franskbrød, presser rullepølser og bager leverpostejer. Min Bedste har arbejdet i køkkenet på et middelstort plejehjem. Et af de minder jeg har der står tydeligst fra min barndom var da jeg besøgte Bedste på arbejdet, og jeg så piskeris på lidt over 1 meter, gryder der kunne indeholde 100 ltr. og alt hvad der hører sig et industrikøkken til anno 1990, jeg var solgt! Jeg troede, jeg skulle være kok! Det blev jeg så ikke, men jeg har da været omkring et plejehjem – dog ikke i køkkenet. Men det med de store gryder, betyder så også at man indimellem ved afskrift af Bedstes opskrifter må revidere lidt; “Ja, bette Tine, do’ skal nu nok kun’ bruv 5 æg istedet for de 50 af har krattet ne’”. Bedste er også den primære grund til at jeg mener et rigtig komfur bør være gas, ifølge hende er det det eneste der dur. Hun er også en af primær årsagerne til at jeg bare gerne vil selv! Og lykken var stor da jeg af Bedste fik et anerkendene nik over mine rødbeder der var helt lilla, for hendes mistede åbenbart farve ved syltning og hun syntes mine var SÅ fine – YES succes!!! Jeg har stadig min Bedste og nyder at kunne ringe til hende og spørge hende om et godt råd, for hun har bare lavet såååå meget mad, og ved helt vildt meget om hvad man gjorde dengang man gjorde HELT fra bunden.

Min sviger Farmor

Som faktisk slet ikke er min, men jeg er jo gift lidt ind til hende, så jeg føler et vist familiært bånd. Hun bliver sjældent kaldt ved sit rigtige efternavn, det er nemlig erstattet med “Smørrebrød”, hun har det meste af sit voksne liv klaret egen virksomhed i form af en delikatesse forretning, med primært, gæt engang – smørrebrød! Hun laver også rigtig meget mad, og da jeg ville sylte var det min sviger Farmor der stod klar med råd og vejledning, og de råd vil jeg dele ud af på min side. Hun er også en rigtig slider, og står fortsat og laver mad til 20-30 mennesker, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er herligt at få sig sådan en bonus farmor, især når hun ikke er bleg for at komme med gode råd og iøvrigt grine (af) med en når man laver noget bæ.

 

Derfor hedder min side også Lille mormor, fordi jeg har stor respekt for den generation disse tre damer var fra. Der var ikke nemme løsninger og man satte en ære i at kunne selv ;) Det vil jeg også forsøge på og dele det med jer, så derfor er jeg en Lille mormor, for jeg har slet ikke samme format – endnu- som de ægte mormødre :)

 

Vedrørende brug af billeder fra denne side, må der genbruges hvad der kan – bare I er søde at skrive at I har billederne herfra :)

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer