New York, New York – big city of dreams

NY

Da Mads og jeg skulle planlægge vores bryllupsrejse var vi ikke i tvivl om hvor den skulle gå hen – USA!

Jeg vidste med det samme at jeg ville se New york og at det var den by der skulle have mest tid af de tre uger vi havde sat af til ferien. Udover New York, besøgte vi også Las Vegas, Los Angeles og San Francisco, samt fantastiske steder i omegnen af disse vidunderlige byer.

If I can make it here – I’ll make it anywhere!

Der er ingen tvivl om at New York er byernes by, den er højlydt, høj med sine “highrisers”, smuk med Central Park og beskidt og ildelugtende med skraldeposer langs vejene samtidigt er den glamour med Fifth Avenue, teater med Broadway og helt igennem fantastisk hvis du spørger mig! Det er ikke sidste gang at jeg skal derhen!

New York har det hele, det gælder bare om at finde frem til det og undgå de utallige fristelser om tidsfordriv alle steder, for der foregår noget hele tiden, døgnet rundt og lægger du dig til at sove så går du glip af noget, og den tanke kan godt være stressende når nu man gerne vil have det hele med ;)

Netop derfor kan man tage sig selv i at falde i søvn de mærkeligste steder, f.eks. i subwayen.

Netop derfor kan man tage sig selv i at falde i søvn de mærkeligste steder, f.eks. i subwayen.

Det gjorde vi hjemmefra

Vi startede med hjemmefra at bestille et New York Pass, det havde vi haft i Paris og elsket det! Dog må jeg sige at det er dyrt, vi fik ikke brugt det i samme omfang som vi gjorde i Paris, for i New York er nogle af de fedeste oplevelser gratis og vi kunne sagtens have nøjedes med New York Pass lillebror, nemlig: New York CityPass for det vi brugte var det der var i det lille pas, og meget af det man får i det store pass er rabatter og de store ting (Empire State, Top of the Rock – observationsdækket på Rockefeller center, Statue of Liberty eller Circle Line Cruise, MoMa, MET og American Museum of Natural History) er også på det lille pass, inklusiv en rigtig god guidet tur rundt i New York. Vi kunne have sparet en del i hvert fald ved at sætte os mere ind i forskellene, så jeg vil råde jer til at vurdere hvor meget I skal bruge og hvad der er bedst for jer. Vi kunne i hvert fald have sparet en del.

Vi valgte at vi ikke ville bo på hotel, ved vores tur til Paris havde vi lejet den lækreste lejlighed i et kvarter beboet af de lokale, hvilket gav SÅ meget andet end hotel, derfor var det oplagt for os at gøre det samme denne gang.

Vi brugte siden airbnb - altså lidt groft oversat “Luft Bed and Breakfast”, her låner man andre menneskers hjem, man betaler selvfølgelig for det, og laver man en forespørgsel på et hjem, skal man være opmærksom på at bordet fanger hvis vedkommende der udlejer siger ja tak til en, derfor kan det godt være lidt usmart at spørge på mange lejligheder på én gang,

Vi fik en super lejlighed lige ved en sidegade til Times Square, hvilket var et super udgangspunkt, der gjorde det let for os at komme rundt i byen.

Lækre steder vi oplevede:

Vi så jo selvfølgelig de ting man skal se;

Empire State - wauw!

Empire State – wauw!

Empire State Building: Fantastisk observations deck, men man kan desværre ikke se Empire State selv når man står på toppen af den, og heller ikke Central Park, det kan man tilgengæld fra —>

Rockefeller Center: Eller i turistsprog, “Top of the Rock” som har et vidunderligt observations deck, med den bedste udsigt til Empire State og Chrysler bygningen. Her kan man også tage et kig ud over Cnetral Park, som er fantastisk. I mine øjne, er Top of the Rock, vigtigere at komme op i end Empire, for her er udsigten til de bygninger som man forstår ved NY altså bedst.

Central  Park: Kræver helt sikkert et par timer, stedet er vidunderligt og det er et åndehul og byens hjerte, jeg elskede parken med det samme, og det er især vildt at se hvordan New Yorks klippegrund bryder igennem terrænnet, for det er jo netop klipperne i undergrunden der gør det så billigt og i det hele taget muligt at bygge alle de store højhuse der præger Manhattan.

Central Park, blev lynhurtigt et af mine ynglingsteder i NY, så kunne man gå igennem parken, så gjorde vi det, det er et meget smukt sted.

Central Park, blev lynhurtigt et af mine ynglingsteder i NY, så kunne man gå igennem parken, så gjorde vi det, det er et meget smukt sted.

Klippefremspring i NYC

Klippefremspring i Central Park ved en af de mange kunstige søer, lækkert det er det!

Manhattan Skyline: Man behøver ikke komme op i skyerne for at se Manhattans skyline, vi valgte en bådtur, der sejlede omkring øen og ud til Statue of Liberty, som jo også er et must, Lady Liberty er smuk, men ikke helt så stor som jeg havde forestillet mig. Men turen tilbage til Manhattan var fantastisk og vores guide som var en super fyr fra Brooklyn med et had til biler og enorm kærlighed til subwayen satte teatralsk Alicia Keyes og JayZ’s sang “Empire State of mind” på, på vejen ind til øen igen, og jeg var lige ved at tude, for den sang har jeg hørt en million gange og GLÆDET mig til at se den by jeg altid har drømt om, så for mig, var det en fed oplevelse! Vi sejlede med New York Water Taxi, dem synes jeg var gode og havde rimelige priser.

Dette billede tog jeg fra vores Water Taxi, og det er altså et imponerende syn der møder en når man ser New York fra "sø'siden"

Dette billede tog jeg fra vores Water Taxi, og det er altså et imponerende syn der møder en når man ser New York fra “sø’siden”

Brooklyn Bridge :  En smuk bro, som for mig er indbegrebet af NYC, jeg synes den er smuk, rå, stor, og så har man også bare set den i masser af film og serier, jeg har altid været lidt vild med “Sex and the City” og det er jo den bro som Miranda går over for at forenes med hendes livs kærlighed Steve – det er altså noget af en gåtur ;)

Brooklyn bridge

Her er billedet taget fra foden af broen, og jeg synes her at man virkelig kan fornemme det “rå” den udstråler.

Apropos Sex and The City så fandt vi også Carries lejlighed (i hvert fald forsiden af den) i Perry Street. Det var mit ynglings kvarter vi var i i New York, der var træer og charme til den helt store guldmedalje

Apropos Sex and The City så fandt vi også Carries lejlighed (i hvert fald forsiden af den) i Perry Street. Det var mit ynglings kvarter vi var i i New York, der var træer og charme til den helt store guldmedalje

Her kan I se Perry Street med træerne og hyggen og ja - mig i midten, men skulle man bo i New York, så var det da her ;)

Her kan I se Perry Street med træerne og hyggen og ja – mig i midten, men skulle man bo i New York, så var det da her ;)

Grand Central Station: Her er for det første en del butikker, restauranter og en masse andet at se på, og så har vi alle på et eller andet tidspunkt set den famøse station i film eller serier, og det er sjovt at stå under uret, men det der er alle sjovest i min optik, er bare at se de forskellige mennesker der kommer forbi ;)

Grand Central station, et menneskemylder af en anden verden :)

Grand Central station, et menneskemylder af en anden verden :)

Times Square: Fordi det er Times Square og et mærkeligt sted, med masser af mærkelige mennesker, vildt mange turister og særlinge. Faktisk er Times Square et sted New Yorkerne selv siger de hader, eller i hvert fald undgår så vidt muligt. Jeg må indrømme med skam i stemmen, at jeg ELSKEDE det, der var et stort misk mask af mennesker af alle slags, størrelser og typer, det var fantastisk morsomt bare at kigge og så er der mange lækre butikker der har åbent LÆNGE og de har en skøn Disney Store hvor man bliver budt velkommen med et “Hello Princess thy castle awaits you on first floor”, hvilket en Disney sucker som mig ikke kan stå for ;)

Times Square et fedt sted, som umuligt kan fanges på billeder ;)

Times Square et fedt sted, som umuligt kan fanges på billeder ;)

Ground Zero eller 9/11 memorial - var vildt at se, efter 11 September 2001 har New York ikke været det samme men de er på vej – siger de selv. I hvert fald åbnede de to bassiner der markere tvillinge tårnenes placering i World Trade i 2011 og idag er det et sted man kan besøge, man skal bare huske at bestille i forvejen, det kan man gøre her: 9/11 Visitor Passes. Vi var i byen på 11 september og så det der hedder “Tribute in light” hvor der tændes store projektører for at vise tårnene i skylinen og det så vildt ud. Meget speciel oplevelse. Men det at gå inde ved selve bassinerne, mindede mig om at gå på en kirkegård, der er den samme stille snak, folk viser respekt og det er en meget speciel oplevelse.

Bassinerne ved Ground Zero har skæret alle ofrenes navne i kobberplader hvor de efterladte kan sætte en blomst hos den de savner.

Bassinerne ved Ground Zero har skæret alle ofrenes navne i kobberplader hvor de efterladte kan sætte en blomst hos den de savner.

Det er også her det nye One World Trade eller Freedom Tower i folkemunde er blevet bygget, det er den højeste bygning i USA aktuelt. Nedenfor den kan I se mig og min nye mand Mads.

Det er også her det nye One World Trade eller Freedom Tower i folkemunde er blevet bygget, det er den højeste bygning i USA aktuelt.
Nedenfor den kan I se mig og min nye mand Mads.

 

 Men der var også andre ting jeg ikke lige havde regnet med, som f.eks.

Intrepid – til mændene, for det er et gammelt hangarskib, hvor der også er en stor gammel u-båd ved (USS Growler), Mads syntes det var fantastisk, jeg syntes det var udemærket, men jeg kan heller ikke hidse mig op over gamle krigsfly og helikoptere. Derudover var der en sjov udstilling i bunden af skibet hvor man kunne sætte sig i køjerne osv. Så til piger og drenge med interesse i krigshistorie og generelt maskineri – vil synes det er fantastisk. Og HOV de har da også lige en gammel rumfærge iøvrigt, det er meget specielt, og nedenfor selve skibet står den originale concorde. Se det her på nettet: INTREPID

Intrepid, fordi drengerøve bare skal se det - se bare min drengerøv, der går og ligner en general eller i hvert fald en meget vigtig mand med telefon ;)

Intrepid, fordi drengerøve bare skal se det – se bare min drengerøv, der går og ligner en general eller i hvert fald en meget vigtig mand med telefon ;)

Det her fly kunne jeg forstå, det talte til sygeplejersken i mig :)

Det her fly kunne jeg forstå, det talte til sygeplejersken i mig :)

Bergdorf-Goodman- et super lækkert stormagasin, med design til alle aldre, som bare er smukt, lækkert, ekstravagant og med søde ekspedienter som ikke har noget imod at man prøver tingene selvom man ligner en turist og kommer i kondisko. Jeg havde en fantastisk oplevelse uden snobberi, og alligevel i omgang med alle de mærker de rige og berømte går med. Det kan sagtens tåle et besøg, det ligger på Fifth Avenue nede mod Central Park.

Bergdorf-Goodman, en super forretning, og med fantastisk service! Der fik jeg min morgengave af Mads - mine nye Louboutin sko, han forstår at prioritere ham af min ;)

Bergdorf-Goodman, en super forretning, og med fantastisk service! Der fik jeg min morgengave af Mads – mine nye Louboutin sko, han forstår at prioritere ham af min ;)

The MET (Metropolitain Museum of Art) – Mest fordi det bare er smukt, og der er en frygtelig masse ting at se på, det pudsige ved the MET er at man virkelig kan fornemme at USA er et ungt land med mangel på historie hvis man sammenligner direkte med Europa og Danmark især. På den måde er de meget kunst og ting fra Europa og Egypten idet det er der historierne ligger. Men The MET slår også på at de har de fedeste ting fra hele verden, og jeg tenderer til at give dem ret. Husk at få audio guides for de gjorde besøget ekstra spændende.

Jeg fandt mig også en ven på The Met, man kan jo godt komme til at savne konerne lidt ;)

Jeg fandt mig også en ven på The Met, man kan jo godt komme til at savne konerne lidt ;)

E fedt rum på The MET hvor alt I ser på dette billede er malet på væggen, der er intet i det rum her, udover mig ;)

E fedt rum på The MET hvor alt I ser på dette billede er malet på væggen, der er intet i det rum her, udover mig ;)

American Museum of Natural History, er super fedt hvis man gerne vil se originale dinosaur knogler, for dem har de nogle seje størrelser af og de er meget specielle og sat fedt op! Det syntes jeg var spændende, resten af museet var i mine øjne lidt lala, idet det mest af alt mindede om et meget avanceret biologi lokale med udstoppede dyr og med ting og tekster. Når det så er sagt, så var dinoerne fantastiske!

Arh dem der har man ikke lyst at møde i levende live...

Arh dem der har man ikke lyst at møde i levende live…

Barnes and Noble – Er en bogforretning, og New York har en af de største af dem, det pudsige ved Barnes and Noble er at man må røre, åbne, læse og hygge sig med bøgerne, ligesom på et bibliotek. Der er stole man kan sætte sig i, man kan komme derind og lave sine lektier, drikke en kop kaffe. Eller som jeg gjorde gå totalt shop amok i det bogmekka det nu engang er.

De havde selveflgelig deres egen bogserie med klassikere og var det ikke for Mads der blev ved med at sige "de vejer for meget, de vejer for meget - uuuuuha de vejer for meget" så havde jeg kønbt hver og en af dem, de var klassisk indbundet i skind og med guldsider og jeg ved ikke hvad ;)

De havde selvfølgelig deres egen bogserie med klassikere og var det ikke for Mads der blev ved med at sige “de vejer for meget, de vejer for meget – uuuuuha de vejer for meget” så havde jeg købt hver og en af dem, de var klassisk indbundet i skind og med guldsider og jeg ved ikke hvad ;)

De reoler I ser bag mig indeholder kun bøger om strik, sying og hækling, OH MY GOD, jeg var i himlen!!!!

De reoler I ser bag mig indeholder kun bøger om strik, syning og hækling, OH MY GOD, jeg var i himlen!!!!

Verden største bogforretning, uuuhha jeg elskede det!

Verden største bogforretning, uuuhha jeg elskede det!

Snyd ikke jer selv for et Broadway show, det er det hele værd og helt fantastisk, vi var inde at se Lion King, og ærgede os gule og blå over ikke at have bestilt billetter til Book of Mormon også. Bestil i god tid, for billetterne er væk selvom de løber konstant…

Jeg er spændt på Lion Kig og det var en vild oplevelse!

Jeg er spændt på Lion King og det var en vild oplevelse!

Og så er der al maden…

Jeg kan kun sige en ting, og det er at I skal tage og få app’en YELP, for der kan man søge på alting og der er restauranter sat efter hvor gode anmeldelser og hvor mange stjerner de har fået af de gæster der har været der.

Den brugte vi bare rigtig MEGET! Ved den fandt vi blandt andre

CARMINES - en anderledes pasta restaurant med gigantiske måltider, det var helt vildt det mad vi fik. Det var ikke den helt store gastronomi, men det var sjovt, maden smagte udemærket og det var da sjovt med gigant portionerne.

Aldrig har jeg set så meget pasta på et fad, og det er virkelig størrelsen, vi har ikke forsøgt at få det til at se større ud ;)

Aldrig har jeg set så meget pasta på et fad, og det er virkelig størrelsen, vi har ikke forsøgt at få det til at se større ud ;)

Johns Pizza – Rigtig godt pizza sted, hvor de ikke sælger et enkelt slice ;) Det var en super pizza og et rigtig flot og kæmpe stort sted. Med gode historier og “sagn” fra New Yorks spæde ungdom på væggene.

Johns pizza, mmm den var god :)

Johns pizza, mmm den var god :)

Bagels, Bagels, Bagels – Det skal man prøve at have, jeg kan desværre ikke huske hvad det gode bagelsted hvor vi købte en rigtig god en hed, men de er over det hele og det er noget New Yorkerne sætter stor pris på. Prøv f.eks en med laks og flødeost måske på en løgbagel?

En lækker bagel nydes i Bryant Park, mums!

En lækker bagel nydes i Bryant Park, mums!

Pretzels - jeg fik aldrig selv prøvet en, men så kan man ikke selv blive mere New York end hvis man køber sig en pretzel i en af de mange små vogne der står på gaderne.

Man kunne også prøve sig frem med friturestegte oreos??? Pyyyha det var en af de få ting jeg ihvertfald ikke skulle prøve.

En food cart, der skal man også prøve at have et eller andet om ikke andet så bare fordi det er det man gør i frokostpausen i NY

En food cart, der skal man også prøve at have et eller andet om ikke andet så bare fordi det er det man gør i frokostpausen i NY

Friturestegte Oreos, det var alligevel for klamt, selv for mig...

Friturestegte Oreos, det var alligevel for klamt, selv for mig…

 

Et rigtig godt og meget typisk amerikansk burger sted er:

FIVE GUYS – her kan man selv vælge hvilket fyld man vil have i burgeren, vær opmærksom på at det er nogle ordentlige basser, så vælger man dobbelt eller triple bøf, få man sin sag for ;)

Thumbs up, det var god da!

Thumbs up, det var god da!

Faktisk så godt og ulækkert at det var lige til at blive skeløjet af ;)

Faktisk så godt og ulækkert at det var lige til at blive skeløjet af ;)

New York er en vidunderlig by, som jeg helt sikkert skal til igen, det er et spændende sted med sin helt egen puls og med sine helt egne særlige indbyggere, og der er en charme og følelse af plads til alle her hvis lige jeg kun så for alvor i San Francisco :)

Og forresten nede ved Brooklyn Bridge er der et lille is mejeri der hedder Brooklyn Ice Factory, snyd ikke jer selv for det, det var fantastisk, jeg fik den mest vidunderlige milkshake og Mads fik den børge af en is her:

Haps haps haps! Læg ivrigt lige mærke til stars and stripes is papiret - kun i USA ;)

Haps haps haps! Læg iøvrigt lige mærke til stars and stripes is papiret – kun i USA ;)

Og kaffe der er mange gode steder, men et lækkert sted hvis man ikke kan lide kaffe (som mig og Mads) så er Starbucks fyldt med alt muligt andet lækkert – end lige kaffe!

Mmmm doubel chocolat frappocino ;)

Mmmm doubel chocolat frappocino ;)

New York i ét ord – WAUW

WAUW

WAUW

 1. Marianne Giebner

  Tak Tine, for en god “historie”. I har oplevet meget, og du har ret man bliver aldrig færdig med den by. Vi vil også gerne til NY igen

  oktober 7th, 2013 // Reply
  • Lille mormor

   Hov Marianne, det er først nu jeg ser din søde besked, uha ja, som vi har oplevet og NY er bare en by der bliver ved og ved og ved på den konto. Det er lige før man ikke tør sove for man ved man går glip af et eller andet :) Vi skal helt sikkert også derover igen lige så snart vi får tid (host host – eller råd)

   oktober 25th, 2013 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer