Mormors bedste boller

Mormor boller

Da jeg var lille vidste jeg ikke noget bedre end når vi skulle have boller hjemme ved min mormor. De var varme, bløde, med let knasende overflade, og så havde de intet andet pålæg end smør – så man kunne se hele sit tandsæt efter en bid, mmmm..

Jeg har desværre ikke min mormors opskrift på boller, men jeg har min svigermors, og den er vidunderlig, det er noget nær de bedste boller jeg nogensinde har fået og det allerbedst ved dem er at de er nemme, omend llidt tidskrævende da de skal hæve, hæve og så lige hæve lidt mere. Men det er med til at give en lækker blød bolle, som smager så englene synger, for de er vitterligt geniale!

Bollerne skal bages på lidt heftige grader, for det er en rigtig bager opskrift siger min svigermor, så derfor er det altså rigtig nok når jeg skriver 250 grader. Det formår jeg imidlertid ikke at styre så godt, så derfor bager jeg dem på 200 grader i 15 min ca. istedet for 250 grader i 10-12 min. Men prøv på begge måder og se hvad du bedst kan lide.

Mormors bedste boller

Ingredienser 15-20 boller

3 dl mælk
40 g gær
60 g sukker
½ dl olie
5 g salt
2 æg
650-700 g mel
 
Sådan her griber du det an:

Lun mælken og opløs gæren heri og bland med resten af ingredienser, UNDTAGEN mel.
Når du har en ensformig masse og sukkeret er opløst, blandes melen i og dejen æltes til den er glat. Det er en våd dej og du må forvente at den skal rulles af fingrene. Stil dejen et lunt sted i 20 min.

Nu har dejen stået de 20 min, så skal luften slås ud af dejen og den skal atter hvile i 20 min.

Nu æltes dejen til en lang pølse, og bollerne skæres ud ca.15-20 stk. så bliver de som en god bagerboller i størrelsen. Form til boller og sæt på bradepande med bagepapir.

Skal nu hæve i 45-50 min.

Inden de kommer i ovnen (200 grader i 15 min. 250 grader 10-12 min) skal de pensles med vand, bager man på 250 grader, kan man hvis de er for brune give dem lidt vand når de kommer ud igen, så får de en fin blød overflade.

Personligt kan jeg bedst lide en let lysebrun bolle,og jeg bager derfor på lavere grader (200 grader) i lidt flere minutter – 15 min.
Velbekomme! Husk smør!

 

  1. Eva

    Rigtig god opskrift!! Kan også rigtig godt lide boller med smør som i min barndom. Heldigvis deler mine unger samme smag ;-)

    juli 18th, 2014 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer