Mine små tomater

20130330-134335.jpg

Jeg går lige nu og nyder mine små tomater som har været alene hjemme i hele tre døgn!

Vi har som I sikkert ved netop været i sommerhus – som iøvrigt var fantastisk lækkert og hyggeligt – og er netop hjemvendt fra vores even”tur”. Det første jeg løb ind for at tjekke, var mine små tomater som havde været udsat for udlugning lige inden afrejse så der nu kun er én i hver potte.

Se så fint de står og helt alene, jeg havde det godt nok træls med at fjerne så mange fine planter så; Note til mig selv, det er ikke nødvendigt at plante så mange når frøene er helt nye og fine...

Se så fint de står og helt alene, jeg havde det godt nok træls med at fjerne så mange fine planter så; Note til mig selv, det er ikke nødvendigt at plante så mange når frøene er helt nye og fine…

 

Her ligger udskudende så - de uønskede, de fravalgte, dem som de andre ikke må lege med.  Ihhh hvor synes jeg det er ærgeligt! Have man da bare vidst at det ville gå så godt!

Her ligger udskudende så – de uønskede, de fravalgte, dem som de andre ikke må lege med.
Ihhh hvor synes jeg det er ærgeligt! Havde man da bare vist at det ville gå så godt!

Havde jeg inden jeg plantede vidst at samtlige frø ville komme op, så havde jeg nok ikke været sådan en gris med dem, for jeg måtte fjerne to spirrer fra hver potte, hvilket ærgrede mig ualmindeligt meget, men havde jeg beholdt dem ville jeg være nødt til at anlægge et nyt drivhus – og det sker ikke!

Nu står de der og strutter i deres små fine potter og jeg sidder og tromler mine havebøger igennem for at finde ud af hvad næste skridt er og iøvrigt konstatere at jeg er lidt et fjols for at have startet så mange planter op – er virkeligt nervøs for om jeg får plads til alle i mit drivhus eller om jeg må forsøge mig med at dem der kan stå friland kommer udenfor. Uha uha, der er mange beslutninger der skal tages når først vejret det tager sig sammen og fatter hvilken måned vi er i. MEN det skal ikke sætte en stopper for mine forårsglæder, så sent som idag har jeg hentet krokus ind fra haven:)

Her er der ikke længere kun kimblade, ihhh hvor er det spændende, jeg håber ikke de bliver nogle store ranglede nogen - det er næsten alt for spændende!

Her er der ikke længere kun kimblade, ihhh hvor er det spændende, jeg håber ikke de bliver nogle store ranglede nogen – det er næsten alt for spændende!

Jeg købte en sampak fra Camilla Plum i hendes netbutik – 10 sorter forskellige tomater, de blev leveret super hurtigt og frøposerne var bare så fine at jeg næsten ikke kunne klare det (de mindede mest af alt om Urtekram, hvor jeg tenderer til at købe tingene for indpakingen) – se lige hva’? De er da fine :

Ihhh hvor er de fine, jeg synes det var så vældigt at modtage denne farverige pakke!

Ihhh hvor er de fine, jeg synes det var så vældigt at modtage denne farverige pakke!

Jeg har købt mig følgende tomatfrø:

Bøftomater:

Obama -sortbrun, grøn nakke, høj plante (spændende!)

Rose – Store lyserøde, søde og krydrede bøftomater (også lidt spædende!)

Lidt af hvert:

Kinesisk vildtomat, høj frodig med gule frugter (Det er den der er friland og det ender det jo altså så ok også med at den bliver hos mig)

Purple calabash Sjælden stor og violetbrun tomat som er krøllet og flad i strukturen (den er jeg i sandhed spændt på at se!)

Pink Ping Pong (bare navnet ikk?) Lille meget tidlig rund lyserød tomat, en plante der yder over lang tid

Black prince krydret mørk, mellemstor tomat med høj vækst

Orange sugotomat Mango Høj vækst lidt sen holder længe på planten

Cherrytomat:

Sebastopol Cherry fin til korte og kølige sæsoner, masser af søde røde cherrytomater på høje planter (aha – ikke dårligt med de forår her!)

Brown Berry, sød krydret chokolade brun cherry tomat, meget yderig (jeg er spændt på om den er chokolade brun)

Lemondrop, lille lysegul og rund med smagfuld citrusaroma.

 

Som I nok kan se har jeg fået en masse forskellig, håber sandelig at det lykkes!

 

Derudover har jeg fået min nye fine computer, jeg havde vænnet mig til at bruge min kærestes Mac, men, men, men det blev ikke i denne omgang jeg fik sådan en, tilgengæld har jeg fået denne vidunderlige Vostro computer af min kæreste – og det er Æ’ så ring’ endda!!!

 

Her står så min nye fine Vostro sammen med mine Camilla Plum bøøger - begge absolut nødvendige for mit haveliv og min blogfetich

Her står så min nye fine Vostro sammen med mine Camilla Plum bøger – begge absolut nødvendige for mit haveliv og min blogfetich

Lille mormor marts 30th, 2013 0 comments Drivhus / Haven

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer