Kogekonen fra Hirtshals’ kringelkage

Krigelkage

Min mor opdagede denne opskrift ved et rent tilfælde, hun sad og så et program med Søren Ryge (hvorfor er der ingen der ved), her var der en historie omkring den bedste kringle han nogensinde havde smagt. Det havde været i forbindelse med et foredrag, og her havde byens populære kogekone bagt en fantastisk kringle.

I kan se hele klippet HER, eller bare læse historien HER, her fortæller Anna også trin for trin hvordan man bager denne vidunderlige kringle :)

Du kan jo også bare læse med her og se hvordan du gør

Kogekonen fra Hirtshals’ kringelkage

Dejen
2 dl vand
50 gr gær
3 æg
3 spsk sukker
250 gr. bagemargarine
Remonce
225 gr sukker
250 gr margarine
Kanel – en ordentlig sjat

Sådan her griber du det an:

Hæld det hele i en skål og lad det stå i 20 min
Det hele i samme skål :) Du behøver ikke engang røre gæren ud, det hele skal bare klaskes i - uha det er nem!

Det hele i samme skål :)
Du behøver ikke engang røre gæren ud, det hele skal bare klaskes i – uha det er nem!

450 gr. mel + en slat :)
Hæve igen 30 min
Og det kommes i og så skal det æltes godt rundt

Og det kommes i og så skal det æltes godt rundt

Klar til at hvile lidt igen ;)

Klar til at hvile lidt igen ;)

Kom alt til remoncen i en skål og rør det sammen til en ensartet masse. Det gør ikke noget hvis den bliver lidt stiv og smør agtig så er den nemmere at fordele.
Så skal der bare røres godt sammen, gør det også lige en gang inden det skal bruges så der ikke er bundfald.

Så skal der bare røres godt sammen, gør det også lige en gang inden det skal bruges så der ikke er bundfald.

Saml dejen evt lidt mere mel
Rul ud til 4 stænger
Den hævede dej, klar til at blive rullet ud til stænger

Den hævede dej, klar til at blive rullet ud til stænger

Fordeles i fire stænger

Fordeles i fire stænger

Fordel remonce og rosiner
Fordel remoncen

Fordel remoncen

Fordel rosinerne på dejen, man kan nemt fristes til at komme rigtig mange på - for jeg elsker dem og forsøger hver gang, men pas på, det bliver ikke godt..

Fordel rosinerne på dejen, man kan nemt fristes til at komme rigtig mange på – for jeg elsker dem og forsøger hver gang, men pas på, det bliver ikke godt..

Fold stængerne sammen hen over midten
Tørre hænder er vigtig
Klem dem lidt – sæt dem på pladen
og lad dem hæve i 20 min
De foldes godt hen over midten, lidt som en frakke ;)

De foldes godt hen over midten, lidt som en frakke ;)

Stængerne foldes, husk tørre hænder

Stængerne foldes, husk tørre hænder

Pensl med æg og strø perlesukker og evt nødder på dem

Pensl med mælk

Pensl med mælk

Drys dem med perlesukker. Hvis man er til nødder, er det også virkeligt lækkert med hakkede hasselnødder

Drys dem med perlesukker. Hvis man er til nødder, er det også virkeligt lækkert med hakkede hasselnødder

Stil dem nederst i en
225 gr varm ovn i 4 min og herefter i
200 gr varm ovn i 10 min
Ind i ovnen med dem, og nu kræver det tålmodighed..

Ind i ovnen med dem, og nu kræver det tålmodighed..

Kringelkage der bare venter på servering

Kringelkage der bare venter på servering

Det smager fantastisk, og kan være ligeså lækkert flere dage senere – en smut i mikroen på et minut og bing, så er der helt “nybagt” og lækker kage igen ;)

 

  1. Lille mormor

    Den er så god

    februar 10th, 2016 // Reply

Skriv et svar til Lille mormor Annuller svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer