Køkkendrømme og barsk virkelighed

Pengetank

Når man er på barsel, så er man så vanvittigt meget hjemme. Man opdager pludselig nogle ting som før slet ikke har generet en.

Jeg opdagede f.eks at mit køkken var grimt og upraktisk.

Nå, ja, det var måske så meget sagt, men bordpladen er 84 cm høj SUK! Nu er jeg gudskelov født med en slags dværgvækst, men ikke destomindre så kan jeg godt mærke det i ryggen når jeg står der. Det bord skulle være højere – NU!

Så Mads og jeg tog ud i verden med Eva i autostolen for at finde ud af hvad sådan et nyt køkken kostede.Jeg var helt sikker på at vi var enige om hvad der ville være pænt, det skulle være hvidt, elegant, masser af opbevaring og lækre hvidevarer.

Jeg syntes vi skulle have det her:

Min køkkendrøm

Åhhhh sådan noget som det her er min våde køkkendrøm:)
Så skal jeg bare lige flytte i et større hus først. Eller hæve taget og droppe stuen, baggangen og soveværelset.
Slagbænke er da også ret in alligevel ikk?

Mads, ja han syntes at mine ideer var kiksede, grænsende til latterlige. Men det er jo klart når man synes at vi skal have sådan noget som det her:

Mande køkkendrøm

Ja… Så kunne vi vidst heller ikke komme meget længere fra hinanden stilmæssigt.
At vi overhovedet har kunnet vælge møbler sammen er mig en gåde….

Vi var rundt i nærmest samtlige køkkenfirmaer, og jeg kan ligeså godt sige det som det er, at da vi endelig fandt en nogenlunde fælles smag, så viste det sig at det var HELT VILDT dyrt! Eller ja, det koster jo hvad det koster, og vores drømmekøkken kostede godt 120.000 kr. WHAT?! Det var ikke lige den slags penge vi har med en der kører lille webshop og en anden på barsel… Nå ja, det er jo heller ikke fordi jeg får en vanvittig løn ellers som sygeplejerske, men da trods alt mere end på barselsdagpenge.

Så da vi havde sundet os lidt og fundet ud af at ikke engang mit mekka – IKEA kunne gøre det meget billigere, jamen så måtte vi tænke i nye baner.

Og vi blev enige om at vores gamle køkken jo ikke fejlede en helt masse, udover at være for lavt og lidt træt at se på. Så vi ville upcycle. Det indlæg kan I godt glæde jer til, for det er lidt en grim ælling historie, hvis jeg selv skal sige det.

 

 

 1. Eva Schou

  Jeg har været på samme tur og fik et Ikea køkken. MEGET billigere og super kvalitet. Med alle mulige slags indretningsdimser. Det funker bare. Er stadigvæk ret glad for det her 5 år senere.

  oktober 8th, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Jeg er helt sikker på at du har ret, men da hverken Mads eller jeg har nogen som helst håndværksmæssige færdigheder, så var det en lidt stor mundfuld med et samleselv køkken fra IKEA, og vi havde derfor valgt montering, som IKEA tager 10000 for. Det er jo også rimeligt nok når intet er samlet, men det gjorde jo så også at prisen røg temmelig meget i vejret ;)

   oktober 9th, 2015 // Reply
 2. Eva

  Vi er heller overhovedet ikke handy mænd. Men vi fandt da ud af det. Men det tog godt nok også noget tid inden vi blev færdige med det. Det kan godt være lidt stressende med en lille en i huset og man bare har brug for, at køkkenet fungere :-)

  oktober 18th, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Det har man bare! Jeg har virkelig mærket hvor meget man egentlig bruger det rum uden at tænke over det! Godt det er ovre:)

   oktober 19th, 2015 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer