Karrysuppe med rejer

Karrysuppe med rejer

Jeg elsker den her suppe, og jeg kan faktisk ikke helt huske hvor jeg har opskriften fra – tror måske min mor havde den fra en kollega? Uanset, så smager den fremragende og kan bruges som en forret (i små mængder) eller som en hovedret. Jeg synes personligt at suppen er genial og så ser den godt ud.

Karrysuppe med rejer a la Lille Mormor

Ingredienser:

2 løg
1 spsk olivenolie
1 spsk stærk karry
1 dl parboiled ris
1 ltr grøntsagsfond (jeg bruger en flydende fond i vand – kan også godt finde på at give et skvis fiskefond)
250 g champignon
2 røde peberfrugter
1 ds hakkede tomater (gerne økologiske – helt ærligt de smager bedre)
1 dl piskefløde (jo, piskefløde er altså bedst – her går cremfine ikke!)
2 fed hakket hvidløg (nu er jeg en hvidløgsgris, og kan snildt finde på at bruge 4 fed)
2 tsk hakket estragon
1 håndfuld frisk hakket dild
300 g pillede rejer 
Salt og peber
 

Sådan her griber du det an:

Løgene hakkes og svitses i olie sammen med karryen. Ris og bouillon tilsættes og det koges under låg i 10 min.

Champignon skæres i skiver og peberfrugterne i tern. Grøntsager, tomater og piskefløde, hvidløg og estragon kommes i gryden. Suppen simrer i 10 min. Rejerne tilsættes og varmes kortvarigt op med suppen (obs. må ikke koge, så bliver rejerne gummiagtige) Suppen smages til med salt og peber.

Det var da nemt! Velbekomme :)

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer