I denne rødbede tid

Hjemmedyrket rødbede

Så se mit INDLÆG HER om hvordan du griber det an – det er SÅ NEMT!

Nu er rødbederne ved at være klar til at komme op af jorden og ind i sylteglassene. Nå, ja de kan da også bare komme ud af posen ;) Det var min plan, år efter år her i huset, at jeg skulle have rødbeder i haven, for hvad er mere lækkert end at hente tingene udenfor egen dør. Men, det blev som vanligt ikke til noget som helst. Heldigvis for mig, er min svoger og svigerinde lige flyttet i et hus, der har jordens lækreste have, og alle lækkerierne derfra fulgte selvfølgelig med i handlen. Derfor havde jeg trods manglende evner i egen have, i år, de lækreste hjemmegroede rødbeder.

I LOVE IT!

Rødbeder inden kogning

Her ligger rødbederne rensede og rengjorte for jord og top, de koges med skind hvorefter de flåes – det er vildt nemt, når de føles som om du stikker i en kogt kartoffel er de færdige de gives et kuldechok og så giver du dem en regelret brandmand, hvor du vrider deres skind hver sin vej, og vupti klar parat til skiveskæring.
Se linket i bunden for meget mere udførlig opskrift og forklaring.

Og jeg har idag været igang med at sylte herlighederne for det tager vitterligt ikke længere tid end at skrælle og koge kartofler – at sylte sine egne rødbeder. Det ser så latterligt overskudsagtigt ud og det smager 100 gange bedre end hvis de er købt i en forretning. Det er bare den lækreste lille ting at servere både til koldt og varmt.

Syltede rødbeder

Lækre hjemmesyltede rødbeder, mmm!

Her hjemme elsker vi dem

Har du mod på at prøve selv?

Så se mit INDLÆG HER om hvordan du griber det an – det er SÅ NEMT!

 

  1. Eva

    Jeps, hjemmelavede rødbeder er de bedste. Vi laver en variation med chili. Den er også vældig god.

    december 5th, 2015 // Reply

Skriv et svar til Eva Annuller svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer