Hurtig og supernem is

banan is

Det første indlæg til vores Moderne Mormor kan ikke være andre end dette her, for når jeg bliver mormor/farmor selv, er det med garanti en af de ting jeg vil lave – og også mange, mange gange inden da. Så den her opskrift skal I bare have!

Mads elsker is, og da han en dag faldt over denne fremragende opskrift på nettet, så havde jeg ikke det store valg i forhold til om det var noget der skulle prøves. Mads synes ideen var fantastisk – og helt ærligt, han havde da ret!

Opskriften er fra siden erdusulten.dk, som er en fremragende side jeg selv skæver til når der skal noget nyt på bordet.

Dette er en is, som er lavet af frossen banan der blendes med en kraftig stavblender og blandes med kakaopulver – ét voila! Så er der lækker is! Man skulle ikke tro det var muligt, og der var altså også et øjeblik på 1½ minuts penge, hvor jeg forkastede ideen for jeg synes kun at bananstykkerne piskede rundt i skålen og ikke forvandlede sig til den bløde masse jeg synes is har – men tålmodighed er en dyd – der betaler sig i sidste ende.

Hvordan kan det lade sig gøre?! Tænker du nok, og nu skal du bare høre!

Frossen bananis med chokolade smag

Det skal du bruge for is til 2 pers

2 bananer – de skal på frost dagen før du skal bruge dem, det er en helt klar fordel at skære dem i skiver inden de fryses ned.

1-2 spsk kakao, det kommer an på hvor kraftig en chokoladesmag du ønsker.

Sådan her griber du det an:

Du tager de frosne bananer op og kommer dem i en skål (gerne en der ikke er alt for stor, for så undgår du at stavblenderen tæver dem rundt istedet for at piske dem) se om du kan banke stykkerne lidt mindre, herefter sætter du en kraftig stavblender på dem. Jeg har en bamix som kunne klare arbejdet, men må indrømme at der gik lidt længere tid end hovedopskriften beskrev da jeg lavede min is, det tog nok mig 5 min før jeg så en reel is tage form.

Men da den så tog form var den blød, lækker og cremet! Herefter kommer man kakaopulveret i og så får den lige lidt ekstra med kakaoen i så den skifter udseende til en super lækker chokoladeis.

Det smager himmelsk, og som de skriver på erdusulten.dk så er der ingen dårlig samvittighed ved denne is.

Mmmm fantastisk!

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer