Hæklet babytæppe i zig-zag mønster

zigzag

Jeg er helt vild med det hæklede zig-zag mønster, jeg synes bare det ser så godt ud og så er det fantastisk nemt at have med at gøre.

Min bedste veninde venter sig (ligesom mig – er det ikke godt planlagt?) Og skal have en vidunderlig lille dreng eller pige omkring slut oktober. Derfor ville jeg – der har fået titlen moster, lave et eller andet rigtig fint til den lille som vi glæder os sådan til at se. Da det kan være svært at lave neutrale babyting der også ser lækre ud, faldt mit valg på zig zag mønsteret og på multifarver. Og det her er hvad det endte ud i:

Jeg fandt mønsteret via. dette LINK. Jeg synes det tog lidt tid at knække koden, men da jeg først havde gjort det, var det jo et helt nemt mønster. Men oi! Hvor æller man meget til tre, og tre, og tre.

Jeg fandt mønsteret via. dette LINK. Jeg synes det tog lidt tid at knække koden, men da jeg først havde gjort det, var det jo et helt nemt mønster. Men oi! Hvor tæller man meget til tre, og tre, og tre.

Min svigerinde havde lavet den sødeste lille girafrangle da hun ventede min niece, og hendes måde at lave rasleren på var bare genial. 

Man hapser simpelthen bare de små gule æg indeni kinderæg, og fylder lidt ris i, lukker ekstra af med tape omkring lukning og voila, så har man en rasler. Det er også den der er inde i min rangle der kommer med i gaven med tæppet.

Den er da meget sød? Ikk'? Jeg havde ikke fortsand til at få taget ud og ind med zigzag mønsteret o derfor blev det bare helt almindelige striber, men det gør vel heller ingenting ;)

Den er da meget sød? Ikk’? Jeg havde ikke forstand til at få taget ud og ind med zigzag mønsteret og derfor blev det bare helt almindelige striber, men det gør vel heller ingenting ;)

 

 1. Eva

  Det må være dejligt at have en veninde som dig! :-D

  august 22nd, 2014 // Reply
  • Lille mormor

   Ha ha det håber jeg da at hun synes :) Jeg er i hvert fald meget spændt på at se det i brug ;)

   august 22nd, 2014 // Reply
 2. pepper

  Hvilken slags garn har du brugt? Jeg overvejer at kaste mig ud i det… Men jeg er jo helt selvlært når det kommer til hæklerier, og har ikke prøvet så stort et projekt før… :D

  maj 3rd, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Jeg har brugt 4/4 bomuldsgarn, det er dejlig let selvom det er et stort projekt. Umiddelbart kan det virke svært og uoverskueligt, men når først du er igang, så kører det bare! Det er et skønt tidsfordriv :)

   maj 3rd, 2015 // Reply
 3. Louise Hannestad Pedersen

  Hvor stort bliver det ca? Hvis man følger den opskrift du linker til?

  maj 3rd, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Det er svært at svare på, for jeg målte ikke mit tæppe og stoppede bare da det passede til at tage om en bebs. Men et skud fra hoften er 50 cm i bredden og omkring 80-90 i længden :)

   maj 3rd, 2015 // Reply
 4. Louise Hannestad Pedersen

  Jeg startede lige med oldemor-firkants-tæppet,.. Og det var slet ikke så svært som jeg troede! Så nu har jeg mod på at prøve dette også :D (Bagefter vel at mærke! Ét stort projekt ad gangen!) :) Godt at høre lidt om hvad du går og laver, når vi nu må undvære dit bidrag på jobbet :) Vi ses vel den 29?

  maj 3rd, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   God ide med et projekt af gangen :) Og nej hækling er nemt, strik også – når bare man får knækket koden ;) Hvad sker der d.29?

   maj 3rd, 2015 // Reply
 5. Louise Hannestad Pedersen

  Der skal vi vel til fest? :D Hvis lillepigen kan overlades til sin far i nogle timer? ;) Hvor mange vendemasker skal der være for enden? Synes at der både står to og tre i opskriften?

  maj 4th, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Jeg bruger 3, det er generelt det opskriften har som magisk tal – 3, så mener det var det jeg gjorde ;)
   Nåååååh det vidste jeg vidst egentlig godt, men har ikke tænkt i det, for Mads er i New York der så jeg agerer singlemor i den uge, så jeg sidder over :( Jeg må tage revanche når jeg hverken ammer eller er solo mor ;)
   Held og lykke med dit nørkleri. Skriv endelig hvis der de noget ;)

   maj 4th, 2015 // Reply
 6. pepper

  Wauw, det er rent faktisk lykkedes mig at hækle et helt tæppe… Du skal have tusind tak for hjælp og inspiration! Jeg vil rigtig gerne tilføje det en kant, har du selv fundet på din, eller har du tilfældigvis en vejledning til det?

  juni 17th, 2015 // Reply
 7. Louise Hannestad Pedersen

  Okaaaay, jeg har simpelthen skiftet navn til pepper… Hej gammel sodavand?

  juni 17th, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   Ha ha sergeant Pepper :) Det er mega fedt du har fået det lavet, super klaret, for man går let død i så langt et arbejde! Kanten mener jeg bare er stangmasker, men jeg kan ikke helt huske det og tæppet er foræret væk, og billedet er for ringe;)
   Jeg fulgte bare zigzag mønstret på den korte side og lavede formentlig en stangmaske for hver maske på den lange. Uanset så er jeg sikker på du får lavet en flot kant :)
   Godt klaret!:)

   juni 19th, 2015 // Reply
 8. Louise Hannestad Pedersen

  Det gik så fint :D (En enkelt lille fodfejl, men det ses ikke når musikken spiller…) Tak for hjælpen :D

  juni 21st, 2015 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer