Foråret er kommet! Min høne er skruk!

IMG_3624.JPG

I de år jeg har haft høns har det været omkring april at hønsene rigtig vågner op af deres vinterhi.

De sidste to år har min søde gamle sussex høne Henny lagt sig skruk, første gang fik hun de fine kyllinger Emil og Rosa, hvor jeg stadig har Rosa i min hønsegård, Emil bor ude ved min kollega. Anden gang havde et mindre lykkeligt udfald, og Henny mistede alle sine kyllinger, dette grundet uheldige sammenfald. Jeg ville dog have kyllinger sidste år og endte med at hente daggamle maraner og araucanaer ude ved en opdrætter som så voksede sig store i mit drivhus.

Og nu er en af mine maraner blevet så voksen, at den vil være mor! Den har i hvert fald lagt sig skruk! Jubii!

Dette skulle gerne være de kommende høner i min gård. Jeg er rigtig spændt på om det vil lykkes.

Dette skulle gerne være de kommende høner i min gård. Jeg er rigtig spændt på om det vil lykkes.

Jeg har derfor bestilt 10 æg hun kan ruge på og ud af dem skulle der gerne komme sortrandede barneveldere frem. Jeg er sindssygt spændt på om mit hønseprojekt skal lykkes i år. Særligt da jeg i forhold til sidste år, har noget mindre tid til at deltage sammen med hønemor. Men måske viser det sig at være en fordel for hende, ikke at skulle døje med mig og min indblanden.

Rosa så at jeg var nede at tage billeder, og så er hun meget insisterende på at være med, det er lidt sjovt, og så siger de at høner ikke har nogen hjerne.

Rosa så at jeg var nede at tage billeder, og så er hun meget insisterende på at være med, det er lidt sjovt, og så siger de at høner ikke har nogen hjerne.

 1. Eva

  Flotte høns! Dem har jeg ikke set før. Sjovt med Rosa, tror mange høns har mere hjerne end man lige først regner med.

  april 17th, 2015 // Reply
  • Lille mormor

   De er bare så fine, og ja jeg tror faktisk også at der er mere inde i det lille hoved end man lige regner med ;)

   april 17th, 2015 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer