En dejlig dag i haven

Her på matriklen kan der ikke graves uden der står et meget oplagt og heppende publikum

Efteråret er jo som bekendt det bedste tidspunkt at plante nyt (sammen med foråret), der er god temperatur, jorden er god og våd, og planterne klarer sig fint når de er sat i denne tid.

Jeg har været så heldig at få foræret en masse bærbuske af min svigerfar og hans kone, de arbejder nemlig med blomsterengros og det kommer en anden en til gode – faktisk ret tit, jeg er temmelig forkælet på den front (også).

Jeg havde fået to ribsbuske, en brombærbusk og to stikkelsbær buske. Jeg har plantet både ribs og brombær, men stikkelsbærrene har jeg ikke sat, for de har simpelthen så mange torne, og da jeg jo har de to små moppedeller, ja så er jeg ærlig talt bange for at de får en pig op i poterne… Kunne nu godt tænke mig bærrene… Jeg er altså stadig lidt splittet…

Uanset så har jeg brugt god tid på at få plantet mine buske idag. Ih hvor synes jeg det blev fint!

Det vigtigste når man planter nyt, det er vand og masser af vand! Jeg sætter gerne den plante der skal sættes i jorden i godt 10 ltr. vand og lader dem stå der i en lille time, så graver jeg det hul jeg skal bruge, og kommer lidt hønsemøg ned i det og så hælder jeg en to-tre vandkander ned i hullet så ca. 20-30 ltr. sætter planten ned, og kommer jord på. Ved de fleste planter er det vigtigt at man ikke kommer jord længere op over stammen end der var da planten stod i potten. Det er i hvert fald sådan jeg plejer at gribe det an – og det plejer at gå ret godt :)

Min lille nye brombær busk, jeg er meget spændt på om den giver en masse fine bær til næste år :) Den er kommet til at bo for enden af hønsegården (nede ved sandkassen). Forhåbentlig kan den med tiden dække lidt af hegnet. Ikke fordi det er grimt, men der er MEGET hegn i min have efterhånden ;)

Min lille nye brombær busk, jeg er meget spændt på om den giver en masse fine bær til næste år :) Den er kommet til at bo for enden af hønsegården (nede ved sandkassen). Forhåbentlig kan den med tiden dække lidt af hegnet. Ikke fordi det er grimt, men der er MEGET hegn i min have efterhånden ;)

Ribsbuskene er kommet til at stå lidt tæt, dette fordi jeg håber de med tiden kan vokse sammen til en kæmpe busk der kan fylde det meste af dette hjørne. Hjørnet er på min side af hønsegården, så jeg kan have ribsene for mig selv. Det er i hvert fald hvis småfuglene i haven så kunne lade dem være.

Ribsbuskene er kommet til at stå lidt tæt, dette fordi jeg håber de med tiden kan vokse sammen til en kæmpe busk der kan fylde det meste af dette hjørne. Hjørnet er på min side af hønsegården, så jeg kan have ribsene for mig selv. Det er i hvert fald hvis småfuglene i haven så kunne lade dem være. Stenene fandt jeg inde i hønsenes “skovhjørne” jeg tror det er nogle der er blevet til overs da forhenværende ejer af vores hus lavede et staudebed.

Uh og ved I hvad jeg har også købt mig en  hyldebusk. Mest pga. bærene og ikke så meget blomsterne, for jeg tror jeg vil nyde blomsterne i min egen have og så plukke dem til saft rundt omkring. Uanset så trængte jeg til et hyldetræ da jeg gerne vil have en have der nyttehave og ikke så meget til pynt. Min Bedste har den mest fantastiske opskrift på hyldedrik, det skal man have varmt, og STÆRKT når man er syg, for det er smækfyldt med C-vitamin.

Opskriften kommer herind på siden så snart jeg kommer hjem fra USA igen, for der er hyldebærene modne og jeg skal have brygget til den helt store guldmedalje. Så kan I være med ;)

Indtil da, så se lige min fine busk, er den ikke bare nydelig?

Min nye hyldebusk, den er kommet til at stå hvor mit tåbelige træls kirsebærtræ stod. Nu har jeg ladt det være i to år, i håb om at det bare lige skulle have tid til at komme igang. Men det ar der ikke noget der tydede på. Så nu er det fældet for at gøre plads til en der gider arbejde for sit vand og jord. Så sådan er det!

Min nye hyldebusk, den er kommet til at stå hvor mit tåbelige træls kirsebærtræ stod. Nu har jeg ladt det være i to år, i håb om at det bare lige skulle have tid til at komme igang. Men det ar der ikke noget der tydede på. Så nu er det fældet for at gøre plads til en der gider arbejde for sit vand og jord. Så sådan er det!

Her har jeg fået fjernet det sidste af kirsebærtræet, under supervision. Man kan ikke lave noget herude, uden at have fire hønsedamer lige i hælene, hvilket er lidt farligt når nu jeg ikke er at for sikker med en spade, og nogen andre ikke er alt for opmærksomme på deres lange halse, men der er heldigvis ikke sket uagtsomt hønsedrab herhjemme endnu.

Her har jeg fået fjernet det sidste af kirsebærtræet, under supervision. Man kan ikke lave noget herude, uden at have fire hønsedamer lige i hælene, hvilket er lidt farligt når nu jeg ikke er at for sikker med en spade, og nogen andre ikke er alt for opmærksomme på deres lange halse, men der er heldigvis ikke sket uagtsomt hønsedrab herhjemme endnu.

Når man skal følge med i alt, resulterer det i at man ikke altid kan finde hjem i gården igen, når man nu bare fulgte i hælene og ikke lagde mærke til omgivelsernes skiften - og iøvrigt har en hjerne på størrelse med en peanut.

Når man skal følge med i alt, resulterer det i at man ikke altid kan finde hjem i gården igen, når man nu bare fulgte i hælene og ikke lagde mærke til omgivelsernes skiften – og iøvrigt har en hjerne på størrelse med en peanut.

 

Ellers nød damerne at jeg var hjemme, og at de derfor kunne udforske hele haven det meste af formiddagen og jeg godtede mig over gødningen der kom i bedene ;)

Ellers nød damerne at jeg var hjemme, og at de derfor kunne udforske hele haven det meste af formiddagen og jeg godtede mig over gødningen der kom i bedene ;)

Her på matriklen kan der ikke graves uden der står et meget oplagt og heppende publikum

Her på matriklen kan der ikke graves uden der står et meget oplagt og heppende publikum

 

Især oplagt hvis man lige viser en orm! Her er det Vera der er meget opmærksom på fem meget fede orme, nemlig mine fingre der fumler med kameraet - fyldt med jord - set i bakspejlet en dårlig ide, men billedet synes jeg blev godt :)

Især oplagt hvis man lige viser en orm! Her er det Vera der er meget opmærksom på fem meget fede orme, nemlig mine fingre der fumler med kameraet – fyldt med jord – set i bakspejlet en dårlig ide, men billedet synes jeg blev godt :)

Husets ældste dyr og min lille hyggekone nr.1. Undrede sig over alt det postyr inde fra sin plads i sofaen. Det undrende udtryk skyldes at jeg ikke sætter mig: "Kom nu og slap af sammen med mig her på sofaen moar!" Ikke idag ;)

Husets ældste dyr og min lille hyggekone nr.1. Undrede sig over alt det postyr inde fra sin plads i sofaen. Det undrende udtryk skyldes at jeg ikke sætter mig: “Kom nu og slap af sammen med mig her på sofaen moar!” Ikke idag ;)

 

 

 

 

 

 

 

 1. gitteblinkilde@jubii.dk

  Hyggelig læsning og jeg fik et dejligt smil af det med hønen :-D

  september 13th, 2013 // Reply
  • Lille mormor

   Ja hun er fin ikk’ ;) Jeg synes selv det er et pletskud ;)

   september 16th, 2013 // Reply
  • Lille mormor

   Ha ha ja, hun er sød ik’:)

   oktober 25th, 2013 // Reply

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer