Decisions decisions….

Ønsker mig kastanier.

Vi besøgte mit ene hold svigerforældre på fyn for et par uger siden. Det var midt i at der faldt kastanier ned i rå mængder og Mads kom hjem med nogle stykker efter en tur med Eva. Vi tog dem med hjem, for jeg elsker bare teksturen på kastanier, at man kan lav dyr og spind af dem og ikke mindst, at de er kæmpe store frø som kan blive et træ – endda nogle store træer.

Mads og jeg snakkede en del om vi skulle plante de fynske kastanier og se hvad der blev ud af det. Det er nemlig sådan at der skulle være rimelig gode odds for at få sig et kastanie træ. Og med et kastanie træ – følger endnu flere kastanier. Som Eva og jeg kan lave dyr af, spind, opsatser, pynt til efterårsfade, OMG! Mulighederne er mange og jeg blev helt høj på tanken om et træ der var mit, mit helt eget fine træ.

Så jeg gjorde det eneste rationelle, jeg gik på nettet for at læse om kastanie træer, og lidt efter lidt blev mit håb om et dejligt stort træ i min egen have ligeså stille slukket. SUK.

Det forholder sig nemlig sådan her med kastanier:

De skulle være dejligt nemme at få til at spire, og det er da et plus. (Så blev jeg glad)

De kastanier vi har mange af i Danmark, er ikke spiselige men kun til sjov og pynt (Lidt træt af det faktum, men ikke opgivet mit foretagende)

Træet gror hurtigt og inden for 5-10 år skulle der være et stort og smukt træ som kan give mange kastanier (Yay! Håbet er tændt for mit eget træ)

Men! Bor man i parcelhus (Ja, det gør man jo så for mit vedkommende) bliver kastanietræet meget hurtigt for sort og man må, når træet har en størrelse der gør det interessant ofte fælde det, da det æder alt lys i haven grundet sin tætte krone og voldsomme højde. (øv bøv)

Desuden skal man være yderst omhyggelig med at vælge det blivende plantested for træet af ovenstående grund og da kronen på træet er meget stor, kan det ødelægge tagsten osv. hvis det står for tæt til huset. (Så det er jo super….)

 

Hm. Så ud fra den betragtning, kunne det se ud til at Eva og jeg må finde nogle træer vi kan samle kastnier fra i vores område i stedet. Øv…. Øv…. Farvel kastaniedrøm….

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer