Chokolade, banan, vanille – det er jo hele tre ting! Det går virkeligt ikk’

Milkshakes

Åhhhh jo det kan I tro det gør!

Jeg har for nyligt fået mig en helt vidunderlig fantastisk, smækker, lækker og smuk kogebog. I kender måske allerede bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen er en ting, for den er vidunderlig fordi den er hudløst ærlig og følger forfatteren Birthe i både hendes op og nedturer, den er så absolut et besøg værd, og en af mine ynglings blogs! Men en anden ting er hendes opskrifter, som hun nu har samlet i en kogebog; Newyorkerbyheart – amerikansk homecooking, som nu er tilgængelig igen i andet oplæg.

JEG ELSKER DEN! Da jeg lige havde fået den bog, brugte jeg tre timer på bare at kigge, drømme om mad og USA og bare forestille mig hvad jeg ville servere alle de lækre ting til. Og jeg kan sige jer det er lækkert!

I bogen findes den mest vidunderlige milkshake.

I får en lille hurtig opskrift fra bogen her, og kan I lide den, så kan I roligt købe resten af bogen, for den indeholder alt hvad et dansk/amerikansk madbegærligt hjerte kan ønske sig! Følgende opskrift er taget fra bogen, den kan iøvrigt købes HER 

Newyorkerbyhearts – amerikansk homecooking opskrift på Banana Milkshake

Det skal du bruge:

2 bananer, gerne nogle der er godt modne.

3 kugler god vanille is, jeg elsker den fra Vebbestrup Flødeis (den kan købes i Dansk Supermarked’s butikker og Løvbjerg)

1 stang vanille – her skal du bruge alle kornene, jeg har også gjort forsøget med vanille pulver og det går an i en snæver vending, men man kan altså smage forskel. Newyorkerbyheart anbefaler også ægte vanillestænger.

3 dl. mælk, Newyorkerbyheart er lidt sundere end mig, og vælger altså skummetmælk, jeg er så absolut til letmælk. Det skal smage af noget synes jeg :)

Sådan her griber du det an:

Vanilleisen, bananerne og vanillekornene kommes i en blender og så får de ellers fuld skrue til der er en god og blød masse, herefter hælder du mælk i til det har den tykkelse du gerne vil have. Jeg kommer gerne de 3 dl. i og jeg synes fortsat den er tyk og blød med det. Og det smager himmelsk!!!!

Velbekomme!

 

Nå, men idag efter at have været i haven og haft det fornøjeligt, trængte jeg helt frygteligt til noget sødt. Min første tanke var at jeg skulle have en af de basser jeg lige har beskrevet. Men jeg havde INGEN vanille! Hverken pulver eller stænger – jeg har nok været lige rigeligt god til at bruge opskriften.

Så jeg lavede min egen version.

Lille mormors spin off på Newyorkerbyhearts fantastiske shake!

Istedet for vanille bruges chokolade sauce, den jeg havde var den fra Odense Chokolade, og den fik nok 1½ spiseskefuld.  Fregangsmåden var ellers den samme, men er du vimersvej det smagte godt! Hvilket vidner om at man kan variere ud i det uendelige med milkshakes!

Prøv at eksperimentere med denne opskrift og lav jeres egne slags, man kunne jo også bruge jordbær, når vi når ind i den sæson – det ved jeg i hvert fald at jeg skal! Skriv i kommentarfeltet hvis I selv finder en god variant. Og husk endelig at tage et kig på Newyorkerbyhearts vidunderlige bog – i hvert fald hvis du som jeg er lidt til de ting der kommer fra “Over There”

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer