Besøg i hovedstaden og lækkert smørrebrød!

Skinke med italiensk salat

I weekenden har jeg besøgt min helt fantastiske bedste veninde, som er bosat på det hyggelige og ganske smukke Frederiksberg.  Hun gør altid noget ud af at vi skal opleve noget når nu jeg har bevæget mig ud af det mørke Jylland ;) Denne gang syntes hun, måske inspireret af Lille mormor, at vi skulle have en helt igennem dansk oplevelse: smørrebrød!

Her den lidt hyggelige udsigt fra min venindes vinduer – jeg synes altså det er hyggeligt med sådan en gård!

Frederiksberg

Det er da storby hygge – man kan næsten ikke se at der er helt vildt p…. koldt!!!

Og det skal jeg da lige love for at vi fik!!!! Min veninde havde fået anbefalet: “Slotskælderen ved Gitte Kik”, som efter sigende skulle være meget klassisk dansk, og det skal jeg da lige love jer for at det var! Det frygtelige ved stedet var, at vidste man ikke lige det lå der, og var man ikke lige kendt – så ville man ende med bare at gå forbi, for i mine øjne, kunne deres decor godt have mindet om et lidt hyggeligt og morsomt værtshus. Kun skiltet i vinduet afslørede hvad der var på menuen her.

Se lige de stemningsbilleder jeg fik taget:

Slotskælderen ved Gitte Kik

Sådan ser indgangen ud, og jeg er personligt helt tosset med de to blafrende Dannebrogsflag, det kan næsten ikke blive bedre!

 

Vinduerne ved Gitte Kik

En lidt anderledes vindues dekoration – jeg synes det var så hyggeligt og mindede mig om min barndom hvor vi camperede altid, for så var det typisk sådan nogle ting der flankerede alle hylder i en campingvogn ;)

 

Prisskilt

Er det ikke bare et fantastisk prisskilt, jeg synes det er så 60′er lækkert at det bare skriger til mig – det er ren nostalgi :)

 

Da vi kom ind, blev vi slået af den nedslående nyhed om at havde vi ikke bestilt bord, så var der desværre ingen pladser… MEN hvis vi ville tage en runde i kvarteret – så kunne vi måske få det bord hvor gæsterne der havde bestilt, ikke var dukket op. Det takkede vi ja til og håbede med hele vore hjerter at de mennesker for guds skyld ville blive væk, og da det var med polarkulde og vind der kastede sig grådigt igennem Københavns kanaler, søgte vi tilflugt i det nærliggende Illum.

10 minutter senere stod vi (nok mest jeg) med bævende knæ, og håbede at de føromtalte mennesker fortsat ikke var dukket op – og det var de ikke! Jubii! Vi fik et hyggeligt bord, helt op af smørrebrøds baren, og havde man ikke vidst det, havde der ikke stået en sød og meget venlig vært, så havde man måske nok formastet sig til i cafeteria manér at snuppe en af tallerknerne her på disken. Dette var dog absolut ikke meningen. Disken var menukortet og det var herfra man skulle beslutte sig og lade værten vide hvad man trængte til, så gik han ud med bestillingen i køkkenet og man fik sit smørrebrød, helt frisksmurt og nylagt!

Jeg valgte et stykke med skinke og italiensk salat, min veninde en fiskefilet med hjemmerørt remoulade til, der gik ikke mange minutter før vi fik vores drikkevarer (jeg en cola, min veninde var lidt mere original og fik en Tuborg classic) og så kom smørrebrødet og SIKKE et brød!!! Se bare her:

Smørrebrødsbar

Smørrebrødsbaren eller rettere menukortet ho Gitte Kik, men læg særligt mærke til de skønne kakler som er i reolen, de er simpelthen prikken over i’et for mit vedkommende!

Royal Copenhagen

Jamen da! Det kan jo simpelthen ikke være anderledes!
Den eneste grund til at jeg ikke selv har musselmalet, er fordi min kæreste som jeg trods alt elsker mere end musselmalet – ikke kan udstå det, jeg håber stadig det er noget han kan lære ;)

Tuborg classic

Min veninde stod for vores del af autenciteten, jeg kan for min død ikke lide hverken øl eller snaps, min veninde klarede derfor en øl – snapsen lod vi blive på køl. Tilgengæld lagde jeg mærke til at de andre der fik snaps, fik den hældt så det eneste der sikrede at den ikke røg over bord – det var overflade spændingen! Genialt det kan en gammel tjener lide!!!

 

Smørrebrød

Altså jeg kan ikke skrive det her post til jer uden at tænderne løber i vand! Smagen af de lækre smørrebrød, stemningen og den venlige betjening, det kommer ikke bedre!

Skinke med italiensk salat

Skinke med italiensk salat er mit absolutte ynglings smørrebrød, så det startede jeg med, og det var noget af en oplevelse, ihhh hvor det smagte!!!

Fiskefilet

Fiskefielt med hjemmerørt remoulade – mmm! Mine tænder løb i vand, men denne mad var min venindes og jeg havde store håb om at kunne spise sådan en til allersidst – men ak jeg måtte give fortabt!

Højtbelagt med roastbeef

Jeg siger jer det smagte!!! En ting de havde fået med her, som jeg sjældent ser når man bestiller herhjemme, det var bløde løg! Nøj hvor var det lækkert og remouladen var lækker og hjemmegjort vil jeg bestemt tro, lækkert var det i hvert fald!

Ribbensteg med rødkål

Ribbensteg med rødkål, min venindes andet valg, og misundelsen var stor, dog viste hun sig som det fantastiske menneske hun er og gav mig noget af sværen – se dét er venskab ;)

 

Rejer med rejesalat

Mums filibaba, her var jeg ikke længere sulten, og spiste nok mest for sjov, og det kunne mærkes, men øj jøj jøj, det ar himmelsk! Men ihhh, hvor ville jeg gerne have prøvet den fiskefilet! Den må jeg have tilgode til næste gang ;)

Jublen ville ingen ende tage, jeg synes maden var fantastisk, selskabet vidunderligt og som gammel tjener satte jeg stor pris på tjenernes hurtighed og årvågenhed. Serveringen var venlig og hyggelig, omgivelserne typisk og klassisk dansk som i Matador og bare en helt igennem fantastisk oplevelse når nu man er typen der elsker at svælge i nostalgi.

Er du sådan en som mig, så kan jeg kun anbefale et besøg i Slotskælderen jeg ved i hvert fald at det er et sted som kommer til at få besøg af mig hver gang jeg kommer til vores skønne hovedstad!

Alt i alt var det en skøn weekend i København, og det er jo altid skønt at se et menneske man har kær, så er alt andet sekundært!

Skriv et svar

En hyggelig blog om mine mormor interesser

I Mormors gemmer